2015 Pasen Zeeuws-Vlaanderen / Bergeijk.

Onze 1ste kennismaking met het camperen begint met een puzzelrit.

Via Antwerpen rijden we (Wim en Coby gaan onze 1ste reis voorop) Zeeuws-Vlaanderen binnen naar Hulst waar de start van de Tour is. Eerste route is naar Skidome Terneuzen parking, na een korte puzzelrit dineren we in de skidome en overnachten we op de parking. Morgen gaan we varen door het kanaal en een rondleiding door de sluizen. Wim mag ook nog een stuk varen van de schipper. De glazen afdekplaat op het gasstel kan niet tegen de hitte van een vergeten uit te zetten gaspit en springt in honderduizerd snippers, weer wat geleerd.

Polderzicht Sluis, lang gerekte smalle camping, we drinken een borrel met z'n allen in de boerenschuur en uitleg over de puzzelrit dag van morgen. Omdat de kampeervelden erg drassig zijn parkeren we allemaal in een file op het rijpad.

TUINENBURG Zaamslag, hier houden ze Alpaca's en kamelen voor de wol. Rustig plekje achter de boerderij, hier overnachten we alleen maar. Zag er wel netjes uit, leuke plek met kinderen die van dieren houden.

Perkpolder parking aan de oude veerhaven, was alleen voor deze tour geopend als CP dus nu niet meer. De organisatie van deze puzzelrit brengt ons naar een restaurant voor het afscheidsdiner en de uitslag van de puzzelrit. Morgen trekken we alleen verder richting Brabant (nl).

Bergeijk CP Tabakspad, mooie nette CP naast minicamping. We hebben er heerlijk gefietst en gewandeld, de CP grenst aan boomkwekerij en bosgebied.

 

2015 Mei Maastricht en Schin op Geul.

Maastricht Marina jachthaven op afgesloten terrein, alleen camper en booteigenaren kunnen hier binnen komen. Op de fiets is het centrum snel bereikbaar, het is kermis en gezellig druk. We doen een rondvaart en zien vanaf de boot onderweg onze camper staan op de CP.

Schin op Geul camping Vinkenhof aan de voet van de Keutenberg, gezellige knusse camping. Voor wielrenners een uitvalbasis en voor wandelaars een kuitentrainer.

We zijn op de fiets naar Valkenburg geweest, kasteelruïne bezocht en onderweg een wilde orchideeën hof bekeken.

We sluiten de dag af op het camping terras met een prima diner.

 

2015 Juni Frankrijk.

We rijden de meest oostelijke route om Parijs heen, normaal pakken we de middelste maar de eerste grote rit met de camper blijft spannend. Weten we gelijk ook weer dat we die oostelijke nooit meer nemen. Allemaal vrachtverkeer en dat rijd niet lekker.

Camping la Grande Sologne

Rue Cauchoix

41600 Nouan le Fuzelier, onze eerste tussenstop op weg naar het zuiden, de camping is ons welbekend. Hier stonden we met de caravans ook altijd voor een overnachting. Parkcamping en rustig gelegen. Buiten de camping zijn de plaatselijke pompiers bezig met zaterdagse oefening op zijn frans.

CP Domaine du Lac Murol-Chambon aan een prachtig meer op 750mtr. hoogte. CP zelf is een eenvoudig gebeuren naast een vervallen camping die volgebouwd wordt met chalets. Sanitair was al afgesloten. Op zondag was er geen receptie en je had een code nodig voor de slagboom, de code was voor iedereen gelijk dus met behulp van Franse camperaars toch de CP op en maandag bij vertrek betaald.

Bij de grote rode GARABIT spoorbrug parkeren we en drinken we koffie met een broodje in de zon met uitzicht op de brug.

We passeren Campagnac waar we jaren geleden een aantal dagen verplicht gestaan hebben i.v.m. stukken aan de auto en we moesten wachten op een vervangende auto op de municipal. Via de brug Millau zakken we verder af naar de Middellandse zee.

 Camping Les Sablon Portiragnes-Plage, camping aan het strand met alles erop en eraan, groot maar rustig en netjes. Via de brug aan Millau naar Portiragnes waar we alweer camping Sablon opzoeken. Een hele grote camping maar alleen het centrum bij het zwembad is druk te noemen. Van de camping loop je het zandstrand op. We hebben hier een dag of acht gestaan met heel mooi weer en een grote regenbui.

Camping Les Odines Dordogne Souillac, aan de rivier gelegen, hele zachte grasmat, ver lopen om water te halen. Via Rocamadour belanden we op Odines en zoeken een plaatsje, er is zichtbaar plek zat maar dat veranderd snel als er van de ACSI een grote groep caravans binnenkomt. Ons trekt dat niet zo met een grote groep op stap, even rustig op jezelf is er niet bij. Nog een stukje gefietst maar door het ontbreken van fietspaden was de lol er snel af en zijn we maar gaan wandelen in de buurt van de camping.

CP Oradour sur Glane, in de 2de wereldoorlog compleet verwoest dorp en alle 750 inwoners vermoord. Het dorp ligt er nog net zo bij als in 1945, heel indrukwekkend om hier te zijn. Er zijn 2CP locaties, een achter het plaatsje ongeveer 2km wandelen/fietsen en een CP tegenover het verwoeste gedeelte zonder voorzieningen.

Camping Bois-Girauld Arrabloy, camping wordt al ruim 40jaar gerund door de fam.Coppoolse uit Zeeland. Is bij een echte franse boerderij en is simpel van opzet maar o zo gezellig. Leuk om in Frankrijk plat Zeeuws te kunnen spreken. Elke week vanaf de camping met touringcar dagje Parijs met Nederlandse gids. Op de camping is brood en vlees te koop en eenmaal per week gezamenlijk frietjes eten op de binnenplaats. Tijdens een van de mooie fietstochten passeren  we een kanaal kruispunt waar de boten door een stalen goot het kanaal oversteken. Komt op meer plaatsen voor maar wij hadden dit nog nooit gezien.

Camping Val de Flux Beaugency, aan de Loire gelegen met mooi uitzicht op de brug en stadje. Volgens de coördinaten staan we precies aan de verkeerde kant van het water, we zien de camping dus is het makkelijk terug rijden. Het is graan dors tijd en wagens met graan zien we af en aan rijden over de brug. Beaugency is een mooi oud dorp met mooie oude grote gebouwen, de oude cp is er nog wel maar nu is het een gewone parkeerplaats geworden.

Jure-le-Eveque Pont Romain le Mans, zeer mooie camping, dikke tien. Parkachtige camping en zo'n sfeer hangt er ook. Mooi schoon sanitair, zwembad, makkelijk bereikbaar.

Camping La Chenaie Yport, op 500mtr van strand en krijtrotsen. Als we aankomen is de receptie dicht en als we rondkijken is er eigenlijk maar een geschikte plaats vrij. Een medewerksters van de camping die haar vrije middag heeft zegt ons daar te mogen gaan staan als we dadelijk maar even gaan melden. Als de eigenaar de receptie opent is deze wat nukkig omdat we zelf een plaats gepakt zouden hebben, hij draait wat bij als we uitleggen hoe het gegaan is en we mogen blijven. We doen rondje strand-krijtrotsen en we eten frietjes uit de frietkraam op de camping.

CP Zeepark de Panne, een grote zandbank, overal zand zand zand. Sanitair oud en versleten. De camping ligt wel mooi aan het strand en verder is er weinig bijzonders, de winkel waar nog 3 boodschappen lagen ging laat in de middag nog even open.

De Panne is wel een gezellig winkeldorp met voor elk wat wils, op een terras op het strand gebruiken we de lunch.

 

2015 sept. Luxemburg.

Camping Woltzdal Maulusmuhle, we vertrekken rond 16uur en door het het slechte weer in België en Luxemburg is het 20uur voor we aankomen en de keuken is helaas al gesloten, door de vele regenval moesten we op verharde pad blijven staan. We konden binnendoor te voet door het bos naar Clervaux, niet geschikt om met gewone fiets te doen. Ligt nog een vliegtuig op een berghelling uit de 2de wereldoorlog. Camping is mooi gelegen en heeft nieuw toiletgebouw en er is een kleine kantine/bar/restaurantje/winkeltje.

 

 

2015 sept Garderen.

CP de Hertshoorn op de camping, cp heeft eigen toegangshek. We hebben gereserveerd en als we aankomen is de receptie gesloten. We gebruiken dus het cp hek en nemen onze plaats in, er staan nog een viertal campers en het veld naast ons staat vol met caravans. Mooie camping die een parkachtig uiterlijk heeft. Veel gefietst over de Veluwe. Op zondag moeten we weer naar huis, even over Apeldoorn een passagier ophalen die we daar vrijdag ook afgeleverd hebben. Omdat we eerder de cp af moeten dan dat we in Apeldoorn afgesproken hebben eten we onderweg in het bos onze broodjes en de koffie op.

 

2015 sept. Elfstedentocht.

Samen met Wim en Coby gaan we de Elfstedentocht rijden in Friesland, de eerste stop zal in Sloten zijn.

CP Lemsterpoort Sloten, eenvoudige CP, beheerder woont in het zicht maar om er komen moet je helemaal de haven rondlopen. Sloten is een mooi oud dorpje met gezellige restaurantjes waar we ook gebruik van gemaakt hebben.

CP Half-Hichtum Bolsward, SVR camping cp, i.v.m. regenval op de parking gestaan. Boerencamping met boerengolf, moestuintje, huis/tv/lees kamertje. Aan de rand van Bolsward, voor het centrum moet je wel de fiets pakken.

Camping CP Harddraverspark Dokkum, centrum te voet heel goed bereikbaar.

CP de Domp Sneek aan de jachthaven in de stad, goed sanitair, restaurant, goede ontvangst en info over Sneek, bootjes kijken. We fietsen nog een stevig rondje langs kanaal en door de polders.