2018

9mei Valkenisse.

Strand-Camping met eigen strandopgang via betonnen trap met heeeeel veel treden.

De camping heeft verharde plaatsen en privé sanitair indien gewenst, verder schone sanitair gebouwen, goed restaurant en snackbar, en een ruim gesorteerde winkel met vers brood en groente. De omgeving bied veel fiets en wandelpaden door de duinen en de polders.

 

6juli Beekbergen Het Lierderholt

Wij stonden op de camping maar er is buiten de camping ook een prima CP van Het Lierderholt.

Op de camping veel verharde plaatsen waar dan ook veel campers zijn te vinden want het zijn superplaatsen. 

En uiteraard heb je de veluwe waar je dagen kunt fietsen en wandelen om wild te spotten en genieten van de jaargetijden.

De camping valt niets op aan te merken, alles is mooi ingedeeld en ieder heeft zijn plekje als je dat wilt. Voor de kids rijdt er ook een treintje rond en er is een mooie speeltuin en zwembad.

 

18aug. Koblenz

KNAUS Campingpark Koblenz/Rhein-Mosel****

we stonden direct aan het water en keken uit op de burcht boven ons, hier gaat een kabelbaan naartoe. Vanaf de camping kun je met een bootje naar de overkant naar het centrum van Koblenz. Het is een oud centrum met moderne winkels, toen wij er door liepen was er een soort van gay pride aan de gang waardoor het best gezellig was. 

 

20aug. Lahn Kranchen Lahnstein

Via whats-app komen we erachter dat Wim en Coby maar 7km bij ons vandaan staan en dus rijden wij ook naar Lahn.

We fietsen een middag langs de Lahn en scoren een lekkere Italiaanse sorbet.

www.fietsvakantie-duitsland.nl/fietsen-langs-de-lahn/  

 

21aug. Moezel, Trabag-Trarbach, we probeerden samen te rijden maar door de vele wegwerkzaamheden moest er weleens gewacht worden. Het was een warme dag en op de camping doen we het rustig aan in de schaduw van de luifels. 

 

22aug. Moezel, Erden, we fietsen gezellig langs de Moezel en bezoeken Bernkastel-Kues. We eten in het camping restaurant en kijken bootjes die over de Moezel varen. Morgen gaan wij richting Annecy, Wim en Coby blijven nog in Duitsland.

 

24aug. Auxonne (d'Athee) L'Arquebuse, hier gaan we overnachten, de staanplaatsen zijn ruim en je kan kiezen onder een boom of open lucht. Direct aan de Saonne en historisch dorpje. Restaurant prima en er komen veel locals om te eten, we betaalden er dubbel maar dat kon bij thuiskomst via de mail snel weer teruggestort worden. Sanitair was het aanzien niet waard en dus ook niet gebruikt.

 

25aug. Annecy, Le Solitaire du lac

Wat een drukte, en hoeveel campings zijn er daar wel niet? We hadden onze oog al laten vallen op een camping maar daar stond al een bordje complet bij aankomst. Dus dan alle campings maar 1 voor 1 afrijden tot er geen bordje staat.  Dat lukt op Le Solitaire du lac, groene camping aan het meer, prima faciliteiten, broodjes service, elke dag wel een snackwagen, visboer, pizza o.i.d.

Je kan er prima het meer rond fietsen of naar Annecy waar het een gezellige boel is.

 

30aug. La Tagniere, Le Paroy in de Morvan, kleine camping in glooiende omgeving. De camping ligt wat hoger dus wel mooi uitzicht. Je kunt er eigen geteelde groenten kopen en de beheerder kookt voor de campinggasten. Ieder heeft een eigen plaats en ze zijn allemaal anders van model en oppervlakte. We hebben er fijne wandelingen gemaakt door de bossen en weilanden, Fietsen zonder batterij is heel lastig en boodschappen halen moet echt wel met de auto i.v.m. de afstand.

2sept. Luxemburg, Mersch, Krounebierg 

Camping licht boven de snelweg, deze gaat net voor de camping via een tunnel. Het snelweg geluid is dus duidelijk wel aanwezig. Sanitair in ons blok werd smorgens tussen 8 en 11uur gepoetst, wat een tijd zeg. Het eten in het restaurant was prima ondanks dat er meer eters waren dan tafeltjes en zo schuiven er zo gasten aan je tafel.

 

4sept. T’Leukermeer.

Op zich best wel een aardige camping met veel water (bootjes enz) vertier en binnenzwembad. Wij hebben er 4 dagen gestaan en 4 dagen zijn ze bezig geweest met struiken en hagen snoeien en scheren. 4 dagen alleen maar herrie gehad. Zou beter gepland kunnen vanaf datum dat de camping dicht is. Maar zoals al gezegd verder een prima locatie.

Het grenst ook aan de Maasduinen en daar kun je dagen fietsen en wandelen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb