2021 nog een jaartje camperen in eigen land en dat is prima bevallen.

 

2april Valkenisse.

Strandcamping Valkenisse, nee het is bepaald geen strandweer, we hadden zon, regen, wind, hagel en sneeuw. De kachel op hoogste standje, toch hebben we lekker gewandeld en gefietst. We hadden een plaats met privé sanitair naast de camper.  De camping heeft een supermarkt, restaurant, snack, speeltuin. Via een stenen trap ga je vanaf de camping over de duinen het strand op. Tijdens een fietstocht door Zoutelande kopen we warme handschoenen want de vingers vriezen bijna vast aan het stuur. Je zou denken lock down maar ze verkochten er ook paracetamol en daarom winkel open.

 

11mei Westerbork, het Timmerholt.

Westerbork vakantiepark, er is een bungalowpark gedeelte, een camping gedeelte, en er zijn 5 officiële camperplaatsen. De kinderen zaten op het bungalowpark en wij een paar dagen op de CP. Sanitair krijgt geen cijfer, was duidelijk dat dit sanitair geen blijvertje is. Naast de CP werd een heel nieuw Landal park gebouwd en achter de CP waren al campingvelden veranderd in opslag groenafval. Intussen (dec2021) weten we dat cp en camping opgeslokt is door Landal en dus niet meer beschikbaar is.

 

14mei Markelo

Camping het kleine Velthuis, een SVR camping net buiten Markelo. Ruimtelijk van opzet, prima sanitair, in Markelo diverse supermarkten enz. Fietsroutes rondom Markelo prima.

Wij hadden eerst een plaats gereserveerd in Hexel maar bij aankomst zagen we al dat dit het niet zou worden. Met tweeën achter elkaar op een veldje dat 75cm lager lag dan de weg. Het stond al vol water toen we kwamen en we zijn hem snel weer gesmeerd.

We gaan zeker  nog eens terug naar het kleine Velthuis want we hebben er heerlijke fiets tochten gemaakt en we zijn benieuwd hoe de nieuw aangeplante boompjes het doen.

 

17mei Wilp

Een nieuwe camperplaats De Hane, we zijn vandaag in Rijssen bij BMSAT geweest voor de installatie van een satelliet schotel  en tv. Het is een Oyster geworden, klaar terwijl u wacht of Rijssen bezoekt. Wij kozen voor een dagje shoppen in Rijssen tussen de buien door. We gaan naar cp de Hane in Wilp omdat dit een mooie open plaats was om de schotel uit te testen. Aan de ene kant een groot recreatiegebied met veel fiets en wandel mogelijkheden en zwemplezier in de zomer. Maar aan de andere kant op 100mtr de snelweg A1 die dag en nacht door raast, daar kunnen ze niets aan veranderen. Wij raken er niet aan gewend en na 2 dagen vertrekken we hier weer. We rijden nog regelmatig over de A1 en zien de campers dan staan op die mooie CP tegen de bosrand.

Ondanks het geluid waar wij niet van houden een keurige camperplaats aardige eigenaars.

 

20mei Doorn

RCN camping het Grote Bos, er is een aparte camperplaats maar je kunt ook op de campingplaatsen boeken. We zijn 3 minuten te vroeg en daar moet helaas een opmerking over gemaakt worden. Super grote camping met prima restaurant, supermarkt, bowlingbanen, speeltuinen, zwembaden. Door de ligging in het bos zijn de wandelingen en fietstochten geweldig, bij de cp staat een groot sanitair gebouw op 50mtr. Camping wordt super onderhouden. Intussen 2021 Corona zijn een deel van de plaatsen al voorzien van prive sanitair en is er een sani gebouw verdwenen.

 

21mei Hoeven

Bosbad Hoeven, Pinksterweekend en dan zouden de kinderen op visite kunnen komen, het weer voorspelt nog niet veel goeds maar vooruit maar. We staan op een ruime plaats in het groen maar zo is heel de camping eigenlijk. Als we middags gesetteld zijn wordt er op de deur geklopt en staat kleindochter Naomi voor deur, die hebben als verrassing een chalet gehuurd hier op het park. Superleuk weekend gehad met kinderen en kleinkinderen.

 

15juni  Hierden

Camperplaats de Doornekamp, 50 plaatsen ieder zijn eigen stek, nieuw sanitair (wel weinig voor 50plaatsen) 2toiletten en 2 douches, ze gaan ervan uit dat CP’ers zelfvoorzienend zijn. Buiten Hierden zagen we tijdens een fietstocht vele ooievaars en later ook nog een kennis uit Poortvliet die ook op vakantie was. Minpuntje is wel de stank van de kippen als de buurman aan het luchten is en de wind dient.

 

18juni  Appelscha.

De Roggeberg, een grote RCN camping met apart gedeelte als camperplaats. Bosrijke omgeving om mooie wandel en fietstochten te maken, we zijn nog op de klimtoren geweest met de glazen vloeren. We hadden nog een nachtelijke onweersbui met veel water en de luifel stond net niet scheef genoeg dus moesten we het bed uit om deze te redden. We hebben prima gedineerd in het restaurant.

 

22juni Kotten

Camping Renskers, de trekkersvelden zagen er prima uit vergeleken met de vaste jaarplaatsen. Sanitair ruim aanwezig en schoon, ex boerderij is camping geworden. Bijna Duitsland dus vaste gasten zijn allemaal Duits. Winterswijk is bij de deur en Obelink dan natuurlijk ook dus we gaan ook nog even shoppen, we scoren een opklapbaar opstapje, koffiezetapparaat, wielhoezen.

 

26juni Overloon

Golfbaan Bosrijk de Kuluut, 5 CP plaatsen. We staan hier omdat Arno, Anne, Damian en Tess hier vlakbij op Landal staan. Ook het oorlogsmuseum (mooi hoor) hebben we bezocht zowel op de fiets als te voet.  De cp is onderdeel van de golfbaan, er is wel elektra en meer ook niet. Chemisch toilet en grijs water kun je lozen bij de parking van de golfbaan. Schoon water is op de fiets met je gieter of er met de camper heenrijden. Je staat er wel heel rustig, in het weekend stond het vol, daarna stonden we alleen. De chinees smaakt er prima en het nederlands elftal verliest, helaas een flinke regenbui als we terug naar de cp fietsen.

 

30juni Rockanje 

Ik moet vandaag om mijn 2de covid prik in Sommelsdijk vandaar dat we weer in deze richting zijn gegaan. Na de prik rijden we naar Rockanje.

SVR (al meer dan 40jr) Midi camping van den Burg met 6 CP plaatsen (ook op de camping kan) bij ex boerenbedrijf met aan de overzijde een natuurgebied.

Camping van den Burg, grenzend aan een natuurgebied met mooie wandelroute. Supermarkt op de camping 500mtr verder of in Rockanje. Mooie stranden bij Hellevoetsluis en Maasvlakte 2, en natuurlijk de fietsroutes.

 

3juli Julianadorp aan Zee

Camping t’Noorder Sandt, niet de goedkoopste maar wel dicht bij de duinovergang naar zee. Heerlijk fietsen door de duinen naar Den Helder. Als we de camperplaats oprijden zie ik dat dezelfde buurman ook in Appelscha stond. Ik wandel tijdens een mini storm nog even naar de bunkers in de duinen, bijna gezandstraald keer ik na een paar snelle plaatjes weer terug naar de cp. In Julianadorp is een klein winkelcentrum voor de grote boodschappen. Ik scoor een paar nieuwe schoenen. Op de camping halen we frietjes wat nogal wat moeite kost want ik vraag om zonder zout en dat staat niet in de computer?

 

20juli Schijndel

SVR camping Winery & Herbs aan de Boxtelseweg 23 Schijndel, 2jaar geleden ook geweest maar toen de rondleiding en de wijnproeverij gemist. De excursie was zeer interessant en leerzaam / gezellig. We zijn bij DeWit geweest omdat er van een dakluik een koordje los gekomen is, en lag ook een plastic nokje bij dus het wordt nieuw of repareren. We hebben een nieuw onder venster met hor gekocht via internet bij camperservice Ouwerkerk want deWit kan pas in november leveren. Schijndel is een mooie plaats met fijne winkelstraat en diverse terrassen. In de omgeving zijn veel boerderijwinkels en ook op de camping zijn veel zelf gemaakte producten verkrijgbaar.

 

Oudelande,

CP de Bloesem, een plaatje in de zak van zuid Beveland in Zeeland. In het voorjaar de rijk bloeiende fruitbomen, in de zomer het strand aan de Westerschelde, in het najaar zwaar hangende takken appels en peren. Verhuur van e-scooters voor mooie lange ritten over de boomdijken of buitendijkse fietspaden. Op elke plaats een fruitboompje voor de sfeer. Douche en toilet in een ruimte is niet handig want als je douchet hou je een toilet bezet en alles is condens nat.

 

Baarland,

Camping en CP Scheldeoord, ook in zuid-Beveland. Grote camping met voor ieder wat wils. Gelegen direct aan de Westerschelde met drukke scheepvaart naar de havens in Antwerpen dus neem een verrekijker mee. En wil je weten welk schip er voorbij komt installeer dan de app Vessel radar. De zak van zuid Beveland met zijn vele boomdijkjes en bloesem boomgaarden. De camping heeft alles, zelfs een buitendijks restaurant met geweldig uitzicht over de zee. 

 

Doorn,

RCN camping het Grote Bos, de 2de  keer al dit jaar dat we hier staan, er is een aparte camperplaats maar je kunt ook op de campingplaatsen boeken. Super grote camping met prima restaurant, supermarkt, bowlingbanen, speeltuinen, zwembaden. Door de ligging in het bos zijn de wandelingen en fietstochten geweldig, bij de cp staat een groot sanitair gebouw op 50mtr. We bezoeken Hydepark wat net buiten de camping ligt met een mooie siertuin en theehuis, hier werden pas nog tv opnamen gemaakt voor the voice off Holland. We fietsen alle dagen en o.a. Austerlitz naar de Naald.

 

Noorbeek,

Zuid-Limburg camping Grensheuvel. Afslag gemist of niet? We komen over smalle landweggetjes waar heel veel wielrenners hun krachten meten. Terrassencamping met de bovenste laag gereserveerd voor campers en die zijn verhard. Er is geen receptie op de camping waardoor de camperplaatsen vaak bezet worden door tenten en caravans omdat je daar een mooi uitzicht hebt. Er is een sanitair gebouw midden op de camping en een restaurant boven bij de ingang camping, aan de uitgang is een camper service station. We maken er mooie wandelingen door het heuvelachtig gebied, de paden lopen door weilanden en bos. We bezoeken het plaatsje Mheer waar een fraai gerestaureerd kasteel is, helaas bewoond dus niet van binnen te zien. 

 

Linden 28sept.

CP de Kleine Geest, samen met Wim en Coby een paar dagen erop uit, zeer rustig gelegen aan natuurgebied. Veel fiets en wandel mogelijkheden, Grave en Cuijk vlakbij. CP met prima sanitair, ruime plaatsen. Aardige eigenaar, er is naast de CP een kattenhotel. Reserveren tijdens seizoen aanbevolen want het is een favoriete plaats. We wandelen vanaf de cp de Kraaijenbergse plassen natuur in, we bekijken vanuit de vogel hut de watervogels. In het beboste deel komen we wilde paarden en schotse koeien tegen. We doen Grave nog even aan voor wat boodschappen en fietsen de brug over de Maas naar het vennengebied. 

 

Valkenisse (sneeuw)

Westerbork (het Timmerholt)

Markelo (het kleine Velthuis)

Wilp bij CP de Hane

Doorn, RCN het grote bos

Bosbad Hoeven

Hierden (de Doornekamp)

Appelscha, RCN de roggeberg

Winterswijk (wij stonden in Kotten)

Overloon (golfbaan de Kuluut)

Rockanje

Den Helder

Schijndel

Oudelande (cp de Bloesem)

Noorbeek, grensheuvel

Linden, de kleine Geest.

Maak jouw eigen website met JouwWeb